Meseversum® Integratív Meseterápia felnőtteknek


A népmesék olyanok a psziché/szellem számára, mint utazónak a térkép.

Amikor útra kelünk a Mesék Világában, rádöbbenhetünk, hogy ez az utazás időn és téren át, az IDŐTLENSÉG dimenziójába kalauzol el bennünket, hogy a létezés legfőbb kérdéseire találjuk meg a válaszokat, amelyek már nem mindig érthetőek egy gyermeki tudat számára. A hagyomány a felnőtteknek őrizte meg útikalauzként ezeket a történeteket.

A Meseversum® Integratív Meseterápia

a mesékhez KAPCSOLÓDÁS TANULÁSI ÚTJA

A tradicionális mesék világa egy térkép, és egy útmutató ahhoz, hogy az élet különböző nehézségeiből – legyenek azok bármilyen hatással ránk –, megtaláljuk a megoldásokat, kivezető utakat, vagy tanulságokat. Bizonyos mesék univerzális bölcsességet hordoznak, míg más történetek meghatározott kulturális és szokásokhoz kapcsolódó tudással együtt segítenek. Vannak történetek, amelyek csak cselekvéssorokkal, vagy speciális kapcsolódás-tanításokkal hatnak. A beavatások ezek tanításával jártak együtt. A mese, a mesélés egy közösségi, kapcsolatot építő és fenntartó felnőtt műfaj. Ezért csoportos munkában gyorsabban érkezik meg az általa közvetített tudás.

A tudáshoz, a fejlődéshez és a gyógyuláshoz szükséges forrásaink bennünk, és körülöttünk vannak. De van, hogy ezt elveszítjük, elveszik tőlünk, vagy valami elrekeszti előlünk őket. Néha azt sem tudjuk, hol keressük, vagy hogyan induljunk neki. Sokszor cipeljük teherként azt a meggyőződést, hogy már túl késő, vagy túl öregek, fáradtak vagyunk ehhez. A csoport neve és témái ezeknek a forrásoknak a felkutatását célozzák.

A kapcsolat, és a kapcsolódási képességünk gyógyít. Ehhez adnak speciális módszert a mesék, és az azokkal való kapcsolódás mikéntjei. Egymással és magunkkal kapcsolódni külön tanulási folyamat, ami minden meseterápiás csoporton szintén gyakorolható.

Ez az út most arról szól, hogy megtaláljuk, hogyan és milyen forrásokkal tudunk változtatni.

  Érdemes elolvasni:

A TÁLTOSPARIPA 5 LÁBA, önismereti csoport az erőforrásokért

A Táltosparipa csoportok bővebb tematikája

Általános tájékoztató a Meseversum® Integratív Meseterápiás felnőtt  csoportokról

Meseversum Meseterápiás kalandok egyéni munkában: meddőség, vetélés, anyaság

Beszámoló a Meseterápiás Központ 1. szakmai napjáról

akkor a mesecsoport@gmail.com

vagy +36203972875

Szeretettel várom a jelentkezését!


0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bemutatkozom | V.A.S.J.A.N.K.O. - [...] megnyertem több neves szakember szakmai támogatását és elismerését, ebből született meg az Integratív Felnőtt Meseterápia®, [...]

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com