Bemutatkozom

Csábi Orsolya vagyok, pszichológus, szakképzett integratív hipnoterapeuta, meseterapeuta, pszichodráma asszisztens, és készségfejlesztő tréner. Jelenleg pszichológiai tanácsadással, hipnoterápiás gyógyítással és személyiségfejlesztéssel, ill. Integratív Meseterápiás és pszichodráma csoportok vezetésével foglalkozom.

2003 óta dolgozom pszichológusként. Az első munkahelyemen 3 évet töltöttem diagnosztikai munkával félállásban, mialatt nappalin tanultam az egyetemen. Ez alatt az idő alatt több mint 300 gyermek és fiatal értelmi- és fejlettségi diagnosztikáját végeztem el, ill. írtam ezek eredményéből szakvéleményt.

Időközben egy rövid időre belekóstoltam az iskolapszichológusok nehéz, és rendkívül kreatív munkájába is, ami azért volt hatalmas élmény a számomra, mert együtt dolgozhattam a volt gimnáziumi tanáraimmal.

2006-ban egy évnyi szervezetfejlesztési, vezetői tanácsadási, és üzleti tapasztalatszerzés után a gyermekvédelemben kaptam állást. A szakértői bizottságban végzett munkám során közel 100 ellátásba vett gyermekkel foglalkoztam. A személyiségdiagnosztikán túl az elhelyezési, nevelési, kapcsolattartási, nevelő szülői és örökbefogadási vizsgálatokban kellett szakmai véleményt formálnom.

2006-ban a szakértői munkámmal párhuzamosan kezdtem el a magánpraxisomat, amikor a Szolnoki Gyermekotthonok igazgatónője felkért a lakásotthoni gyermekek terápiás megsegítésére, és a velük kapcsolatos nevelői munkában való tanácsadói jelenlétre. Ennek köszönhetően a gyerekterápián túl több alkalommal is tartottam nevelők számára szupervíziós és tanácsadási csoportokat. 4 évet töltöttem el a gyermekvédelemben.

2006-ban belefogtam az integratív hipnoterapeuta képzésbe is, és elindítottam a magánrendelésemet, hogy a gyógyításhoz kötődő álmaimnak és az egyetemi szakirányomnak megfelelően a felnőttek pszichoterápiás megsegítését magasabb szinten művelhessem.

Azóta a felnőttekkel való munkám egyre több területtel bővült. A módosult tudatállapotokkal, a különböző transzállapotokban végezhető gyógyítói tevékenységekkel, és a meditatív technikákkal való ismerkedésem, tapasztalataim és tanulmányaim a patológiás fejlődések terápiáján túl a spirituális fejlődési krízisekig bővítették a szakmai rálátásomat, és segítői kompetenciáimat.

Az egyéni tanácsadás és hipnoterápiás gyógyítás mellett 2009 óta csoportokkal is dolgozom. A csoportjaim két fő területre összpontosítanak:

– a meseterápiás kutatásaimra épülő, önismeretet és önmeghaladást célzó csoportjaimhoz 5 év kutatási munkával 2010-re kidolgoztam a módszertani és elméleti alapokat, majd megnyertem több neves szakember szakmai támogatását és elismerését, ebből született meg az Integratív Felnőtt Meseterápia®. A szakdolgozatomat a mesék pszichológiai vonatkozásaiból írtam, a kommunikációs tartalmi elemzések kapcsán, ezt 2005-ben védtem meg. Azóta folyamatosan lépést tartok a legújabb meseterápiás eredményekkel, képzéseken tanulható módszertani ismeretekkel, mind a felnőttek, mind a gyermekek kapcsán. Munkásságomból doktori disszertációt szeretnék majd írni.

– 2011-ben kezdtem el a pszichodrámával és a tánc- és mozgásterápiákkal való ismerkedésemet, tanulmányaimat. Közben megtapasztaltam a transzgenerációs hatásokkal dolgozó családállítás, és a meseterápiás munkák alternatív és izgalmas tartományait is. Azóta folyamatosan tanulom ezeket a módszereket, és bővítem kincstárukkal a csoportmunkát.

– az egyetemi éveim alatt összegyűjtött 5 éves magántanári tapasztalataimhoz, és az egyetemi kiegészítő pedagógiai lélektani szakképzésemhez megszereztem egy tréneri szakmai címet is, így a tehetséggondozás, a kreativitás, a kommunikáció- és általános képességfejlesztés terén olyan kurzusokat indítottam, amelyekben a hagyományos tréning technikákat ötvöztem a kapcsolati problémákra épülő terápiás tapasztalataimmal.

Bővebb szakmai önéletrajzomat itt találhatja

MIBEN TUDOK SEGÍTENI? és MIVEL FOGLALKOZOM?

Bővebben a linkek alatt tájékozódhat.

1. Egyéni megsegítések

2. Önismereti csoportok

3. Fejlesztő tréningek

4. Coaching

MIHEZ ÉRTEK?

A fenti link alatt minden információt megtalálhat, amely a szakmai tanulmányaimról és ismereteimről ad tájékoztatást.

 

 


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com